Stage HBO coach

Wat ga je doen?

Als coach bouw je een eigen caseload met deelnemers op. Deze deelnemers bied je coaching en begeleiding door het voeren van coachgesprekken. Daarnaast stem je de voortgang af met het netwerk van de deelnemer en bouw je een digitaal dossier op. Je neemt deel aan diverse interne overlegvormen en bijeenkomsten (casusbespreking, intervisie, methodiekverdieping). Als coach werk je nauw samen met zowel interne collega’s als externe organisaties.

Als je stage bij ons loopt, krijg je de kans ervaring op te doen in een interessante en veelzijdige organisatie waarbij je een mooie basis legt voor je toekomst. Je wordt op professionele wijze begeleid door onze coördinatoren, die bevoegd zijn om studenten te begeleiden. Bij het Stadsleerbedrijf hechten we veel waarde aan het creëren van een veilige, informele leer- en werkomgeving, waarin je de regie over jouw stage krijgt. Dit doe je samen met de andere stagiairs. Daarnaast krijg je ook toegang tot een groot deel van het trainingsaanbod van LEVgroep, waarbij je ook officiële certificaten kunt behalen. Tevens is er een mogelijkheid om een TMA* te doen om jouw talenten in kaart te brengen.

In overleg werk je van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 18.00 uur. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats op het hoofdkantoor van LEVgroep (5 minuten lopen vanaf station Helmond); Penningstraat 55, Helmond. We beginnen de week altijd met een kop (lekkere) koffie. Iedere donderdag krijgen we verse soep en je kunt een broodje bestellen die gesmeerd worden door onze deelnemers van BroodjeLEV. Je ontmoet veel collega’s op dat moment. Iedere 6 weken gaan we borrelen tijdens een donderdagmiddagborrel. Als je begint bij het Stadsleerbedrijf, verzorgen wij een leuke en uitgebreide introweek.

Dit ben jij:

Student Toegepaste Psychologie of Sociale Studies
Op zoek naar een (half)jaarstage
Beschikbaar voor 16 tot 32 uur per week


Wie zijn wij?

Het Stadsleerbedrijf is een onderdeel van LEVgroep Helmond. LEVgroep is een brede organisatie met meer dan 300 medewerkers en werkt in 10 gemeenten in de Peelregio/Dommelvallei. LEV staat voor Leven en Verbinden en dat is precies wat wij doen. We verbinden mensen met elkaar in gezinnen, buurten, wijken en organisaties. 

Het Stadsleerbedrijf is er voor alle inwoners van Helmond die vrijwilligerswerk willen doen, maar dat niet zelfstandig kunnen vinden en behouden. We noemen hen ‘deelnemers’. Denk hierbij aan bijvoorbeeld statushouders of mensen met een verslavings- of GGZ-achtergrond. Dat vrijwilligerswerk doen zij bij interne diensten bij LEVgroep of extern bij organisaties in de stad, met als doel om weer een stapje richting deelname in de maatschappij te zetten.

Wat bieden wij?

Goede stagebegeleiding.
Toegang tot het aanbod van Leren met LEV.
Talent Motivatie Analyse*.
Stagevergoeding: bij stages die langer dan 4 maanden duren:
 Bij 32 uur en meer p.wk        :  187,50 euro per maand
 bij 24 tot en met 31 uur p.wk.: 140,50 euro per maand
 bij 20 tot en met 23 uur p.wk.: 116,25 euro per maand
 bij 16 tot en met 19 uur p.wk :   93,75 euro per maand.

Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer voor wie geen gebruik kan maken van de OV-kaart.
Reiskostenvergoeding voor, in opdracht gemaakte, reiskosten.

Bij langlopende stages (vanaf 6 mnd) kunnen stagiairs, naast de eigen stage en in overleg met de stagebegeleider, een of twee kortdurende opdrachten elders in de organisatie vervullen. Er zijn veel mogelijkheden om ervaring op te doen in onze grote organisatie. Denk aan diensten zoals de Voorleesexpres, Match Mentor, Bewegen voor Ouderen, Groepswerk, Vluchtelingenwerk, Steunpunt Vrijwilligers, Mantelzorgsteunpunt, Sociaal Raadsliedenwerk enz. Oriënteer je op de volledige organisatie op www.levgroep.nl.

*TMA (Talent Motivatie Analyse) is een online assessment waarbij jouw talenten in kaart worden gebracht.
Na het maken van de TMA krijg je een terugkoppelingsgesprek waarin de uitkomsten worden besproken en ontvang je een uitgebreide rapportage. De rapportage is een persoonlijkheidsomschrijving waarin de volgende punten naar voren komen: jouw sterke kanten, valkuilen, ontwikkelpunten, ideale werkomgeving en jouw leer- en ontwikkelstijl. De TMA helpt je bij het zetten van vervolgstappen in je loopbaan.

Solliciteren kan via de website van LEVgroep Helmond: SOLLICITEREN