Welk beroep voerde je uit in Syrië?

In Syrië was ik een lerares voor kinderen van 7 tot 14 jaar.

En hoe ziet je leven er hier in Nederland uit?

Ik zorg voor mijn kinderen en houd het huishouden bij. Eén keer in de week ga ik naar het ROC in Helmond om taallessen bij te wonen. Hiernaast heb ik afspraken met mijn taalcoach en onderneem ik van alles met mijn taalmaatje.

Ik ben te vinden in de strijkkamer van het Stadsleerbedrijf. Ik ben daar aanwezig als coördinator en zorg ervoor dat alles goed verloopt. Dit vind ik heel erg leuk!

Hoe ben je bij het Stadsleerbedrijf terecht gekomen?

Sandra Gooijer heeft mij aangemeld voor het traject K!X. Na het afronden van die periode, stroomde ik door naar het Stadsleerbedrijf.

Wat is je het meeste bijgebleven van het K!X project?

Hoeveel ik er heb kunnen leren. Het was prettig om uitleg te krijgen over de arbeidsmarkt in Nederland. Hoe je je moet gedragen, het beste kan solliciteren en andere handige weetjes. Hiernaast kwam ik veel te weten over mezelf. Ik ontdekte mijn talenten en kreeg een duidelijk beeld van wat voor banen bij mij passen. Ook heb ik voor het eerst een presentatie gegeven. Dit vond ik een super toffe ervaring!

Wat gebeurde toen je het K!X project had afgerond?

Toen kwam ik terecht bij de strijkkamer in het Stadsleerbedrijf. Hier groeide ik uit tot coördinator. Ik help mee met het strijken van kleding voor oudere bewoners in de stad. Zij hebben vaak geen netwerk die hen kan ondersteunen met deze taak. Dus dit nemen wij over! Als coördinator zorg ik ervoor dat alle zaken geregeld worden. Ik tel alles na, controleer of alle taken zijn afgerond en zorg voor een goede sfeer op de werkvloer. Daarbij oefen ik ook met de deelnemers de Nederlandse taal. 

WhatsApp Image 2022-02-24 at 10.35.09.jpeg 

Hoe bevalt het je bij het Stadsleerbedrijf?

Heel goed! Ik vind dat er een goede sfeer hangt. In de strijkkamer wordt goed naar elkaar geluisterd. Mijn collega's staan altijd voor mij klaar en iedereen helpt elkaar wanneer dat nodig is. Ook de begeleiding vanuit mijn coach vind ik heel prettig. Zij staat altijd voor mij klaar.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik wil vrijwilligerswerk doen bij de Zorgboog in Helmond. Hierna hoop ik de opleiding tot helpende in de zorg te doen. Een opleiding tot pedagogisch medewerker lijkt me ook heel leuk. Dat sluit goed aan bij wat ik vroeger in Syrië heb gedaan. Met kinderen en jongeren werken blijft een passie van me.